S. Lavrovas susitiks su prezidentu Isaiasu Afwerki ir aptars „dvišalių santykių stiprinimą ir abiem šalims svarbius regioninius pokyčius“, pranešė ministerija. Tikimasi, kad vėliau ketvirtadienį jis su kolega iš Eritrėjos Osmanu Salehu surengs bendrą spaudos konferenciją, priduriama ministerijos pranešime.

Eritrėja, viena uždariausių pasaulio šalių, buvo viena iš penkių valstybių, 2022 m. kovo mėnesį balsavusių prieš Jungtinių Tautų rezoliuciją, pasmerkusią Rusijos invaziją į Ukrainą.

Rusijai užpuolus Ukrainą, Afrika vėl tapo diplomatinės kovos lauku. S. Lavrovas keliavo į Angolą, Esvatinį (anksčiau Svazilandą) ir Pietų Afrikos Respubliką.

I. Afwerki geležiniu kumščiu valdo Eritrėją nuo 1993 m., kai šalis tapo nepriklausoma nuo Etiopijos. Eritrėjos armija kaltinama daugybe žiaurumų prieš civilius gyventojus, įvykdytų per žiaurų dvejus metus trukusį karą šiauriausiame Etiopijos Tigrajaus regione. Tačiau praėjusios savaitės pabaigoje Eritrėjos kariuomenė pradėjo trauktis iš Tigrajaus miestų, pranešė JAV ir Etiopijos vyriausybės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)