„Mes smerkiame Ukrainos teritorijos vientisumo pažeidimą ir taip balsavome tarptautinėse institucijose. Ar imsimės sankcijų prieš Rusiją – kitas klausimas. Tai ne laiko ar terminų klausimas, tai klausimas, susijęs su mūsų politiniais ir ekonominiais interesais“, – sakė Serbijos diplomatijos vadovas.

Anot I. Dačičiaus, nuo 2014 metais Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos iki šiol Serbija neprisijungė prie Vakarų sankcijų Maskvai, nes mano, kad tai nebūtų naudinga šaliai.

„Jeigu kas nors pasikeis Serbijos interesų nenaudai, tai mūsų sprendimas bus atitinkamai pakoreguotas, nes mes kiekvieną akimirką vertinsime, koks sprendimas yra geriausias mūsų ekonomikai, mūsų padėčiai pasaulyje ir Serbijos piliečiams“, – teigė ministras.

Anot portalo, dar vienas ženklas, kad Serbijos naratyvas apie Rusiją, laikomą tradicine Serbijos sąjungininke, gali keistis, yra tai, jog Serbijos premjerė Ana Brnabič, trečiadienio vakarą dalyvaudama renginyje, skirtame leidinio „Euractiv Serbia“ biuro atidarymui Belgrade, kalbėjo apie „Rusijos agresiją prieš Ukrainą“. Serbijoje tokia formuluotė anksčiau nebuvo vartojama. Ji taip pat gyrė ES kaip didžiausią investuotoją ir donorę Serbijoje.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Serbijos prezidentas Aleksandaras Vučičius pavadino „melu“ pasaulio žiniasklaidoje pasirodžiusias užuominas, kad jis yra Rusijos prezidento Vladimiro Putino marionetė, ir pabrėžė, kad Krymas ir Donbasas yra Ukrainos teritorija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)