Ministrė tviteryje paskelbė savo nuotrauką mieste ir parašė, kad Odesoje lankosi siekdama pabrėžti, jog „Prancūzija, kaip ir anksčiau, remia Ukrainos suverenitetą“. Nors ir pavėlavusi dėl naktį ir ketvirtadienio rytą Rusijos surengtos naujos smūgių bangos, C. Colonna atvyko į istorinį Juodosios jūros uostamiestį susitikti su Ukrainos kolega Dmytro Kuleba.

„Ačiū už drąsų apsilankymą“, – tviteryje parašė D. Kuleba prie abiejų ministrų susitikimo nuotraukos. Jiedu aptars „skubius ir neatidėliotinus ukrainiečių karinės ir civilinės įrangos poreikius“, naujienų agentūrai AFP sakė diplomatinis šaltinis.

Po JAV ir Vokietijos sprendimų tiekti kovinius tankus kai kurie stebėtojai svarsto, ar Prancūzija pasiųs į kovą su Maskvos pajėgomis ir savo tankus „Leclerc“ . D. Kuleba tviteryje parašė, kad „nekantriai laukia diskusijos apie Prancūzijos vaidmenį tarptautinėje tankų koalicijoje“.

Vis dėlto kol kas „prezidentas (Volodymyras) Zelenskis nesakė, kad Ukrainai reikia tankų „Leclerc“, teigė prancūzų diplomatinis šaltinis, paminėjęs, jog „akivaizdžiai“ iškiltų logistikos ir priežiūros problemų, nes šių tankų yra mažai, juos eksploatuoja kur kas mažiau šalių nei JAV tankus „Abrams“ ir vokiečių „Leopard 2“. „Bet kuri armija, savo pajėgose turėdama 10 skirtingų tipų tankų, susidurtų su beveik neišsprendžiama logistine lygtimi“, – pridūrė šaltinis.

C. Colonnos vizitas surengtas kitą dieną, kai Odesa buvo įtraukta į Jungtinių Tautų kultūros organizacijos UNESCO pasaulio paveldo objektų, kuriems gresia pavojus, sąrašą.

D. Kuleba tviteryje parašė, kad „tarp šiandien Rusijos surengto masinio raketų smūgio taikinių buvo ir Odesa“. D. Kulebos žodžiais, toks yra Rusijos prezidento Vladimiro „Putino atsakas į tai, kad vakar UNESCO įtraukė Odesą į Pasaulio paveldo sąrašą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją