Elektra bus gaminama laivuose, galia sieks 500 megavatų, ketvirtadienį pranešė elektros energijos tiekėja „Karpowership“. Tai leis aprūpinti iki milijono namų ūkių Ukrainoje. Su Ukrainos valstybine energetikos įmone ECU pasirašytas susitarimo memorandumas.

Rusija prieš kiek daugiau nei 11 mėnesių įžengė į Ukrainą. Nuo spalio rusų pajėgos raketomis ir koviniais dronais atakuoja kritinės infrastruktūros objektus. Dėl to ukrainiečiai žiemą priversti kęsti elektros, o kartais ir vandens bei šilumos tiekimo ribojimus.

„Ukrainos energijos tinklas patyrė 12 intensyvių Rusijos atakų“, – pranešime cituojamas ECU vadovas Vitalijus Butenka. Tęsiantis karui statyti naujas elektrines prarastiems pajėgumams atkurti esą nebūtų praktiška. Todėl būtini inovatyvūs sprendimai.

Vadinamosios plaukiojančios elektrinės, anot duomenų, galėtų būti įkurdintos prie Moldovos ir Rumunijos krantų – iš ten elektra pasiektų Ukrainos elektros tinklus. Anot „Karpowership“, tai įmanoma padaryti jau per 30 dienų. Elektrinės laivuose galėtų naudoti suskystintas dujas, naftą ar biodyzeliną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją