„Artimiausiomis savaitėmis atkursime D. Trumpo „Facebook“ ir „Instagram“ paskyras“, – pranešė „Meta“ prezidentas pasauliniams reikalams Nickas Cleggas, pridūręs, kad šis žingsnis bus atliktas su „naujomis apsaugos priemonėmis, kurios atgrasys nuo pakartotinių pažeidimų“.

Už kiekvieną platformos politikos pažeidimą respublikonų lyderis, kuris jau pasiskelbė kandidatu į prezidentus 2024 metų rinkimuose, gali būti suspenduotas iki dvejų metų, sakė N. Cleggas.

Kol kas neaišku, kada ir ar iš viso D. Trumpas grįš į tas platformas, o jo atstovai į prašymą pakomentuoti situaciją iš karto neatsakė.

Tačiau 76-erių metų magnatas reagavo tipiška įžūlia maniera, pareikšdamas, kad jam nesant feisbukas prarado „milijardus dolerių vertės“.

„Tokių dalykų daugiau niekada neturėtų nutikti pareigas einančiam prezidentui ar bet kuriam kitam asmeniui, kuris nenusipelno tokios bausmės!“ – teigė jis savo platformoje „Truth Social“.

Pranešama, kad D. Trumpo komanda praėjusią savaitę pateikė prašymą „Metai“ dėl paskyros sugrąžinimo. Buvę prezidentas feisbuke turėjo 34 mln. sekėjų.

Praėjusių metų lapkritį naujasis „Twitter“ savininkas Elonas Muskas atnaujino D. Trumpo paskyrą, praėjus kelioms dienoms po to, kai D. Trumpas paskelbė kandidatuojąs į Baltuosius rūmus. Tačiau tviteryje D. Trumpas dar nėra paskelbęs nė vienos žinutės.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją