„Praėjus 120 valandų po susitkimo Ramšteine gautas sutikimas dėl Leopardų! Leopardų koalicija su partneriais suveikė. Išties, Leopardai Ukrainai tinka! Labai ačiū Olafui Scholzui, mano kolegai Borisui Pistoriusui, Vokietijos žmonėms ir visiems, kurie mus palaikė“, – rašė O. Reznikovas.


Padėką socialiniame tinkle išsakė ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

V. Zelenskis trečiadienį padėkojo kolegai Vokietijos kancleriui O. Scholzui už Berlyno sprendimą pristatyti Ukrainai galingų tankų „Leopard“ ir suteikti leidimą kitoms šalims atsiųsti jų iš savo atsargų.

„Vokietijos koviniai tankai, tolesnis gynybos paramos ir mokymo misijų išplėtimas, žalia šviesa partnerėms tiekti tokius ginklus. Ką tik išgirdau apie šiuos svarbius ir laiku priimtus sprendimus per pokalbį telefonu su Olafu Scholzu“, - tviteryje parašė V. Zelenskis.

Jis pridūrė esąs „nuoširdžiai dėkingas kancleriui ir visiems mūsų draugams“.


Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba paragino sąjungininkus prisijungti prie „tankų koalicijos“ ir siųsti jų kuo daugiau.


NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas trečiadienį pasveikino Vokietijos sprendimą siųsti į Ukrainą kovinius tankus „Leopard 2“ ir sakė, kad tai gali padėti Kyjivui įveikti įsiveržusias Rusijos pajėgas.

„Lemtingą karo su Rusija akimirką jie gali padėti Ukrainai apsiginti, laimėti ir išlikti nepriklausoma valstybe“, – tviteryje parašė J. Stoltenbergas.

O. Scholzas anksčiau trečiadienį paskelbė, kad Vokietija perduos Ukrainai 14 kovinių tankų „Leopard-2-A6“. Kancleris taip pat nurodė, kad Berlynas duos leidimą šalims partnerėms, norinčioms nusiųsti Kyjivui „Leopardų“ iš savo atsargų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)