Pasak Regionų partijos rinkimų štabo vadovo Jevhenas Kušnarevas, taip nusprendė partijos vadovaujantys organai.

"Jei bus sukurta koalicija mes, kaip laimėjusi partija, turime teisę į premjero postą. Regionų partijos kandidatas į šias pareigas - Viktoras Janukovičius", - sakė jis žurnalistams.

Ekspremjero ir dabartinio prezidento Viktoro Juščenkos oponento per 2004 metų šalies vadovo rinkimus partija, negalutiniais Centrinės rinkimų komisijos duomenimis, surinko 32,12 balsų per parlamento rinkimus, pralenkdama visus "oranžinių" jėgų atstovus, įskaitant proprezidentinį bloką "Mūsų Ukraina" ir Julijos Tymošenko bloką, kurie atitinkamai gavo 13,94 ir 22,27 proc. balsų.

"Partija, kuri nugalėjo, taigi gavo daugiausia mandatų už kitas koalicijos dalyves, turi neginčijamą teisę į premjero pareigas. Jei koalicija bus su mumis, mes svarstome tik vienintelį variantą: ministras pirmininkas - Viktoras Janukovičius", - kalbėjo J.Kušnarevas.

Pasak jo, dar viena koalicijos, kuri gaus teisę įvardyti naujojo premjero kandidatūrą ir formuoti vyriausybę, sudarymo sąlyga yra "koalicijos dalyvių pritarimas" pagrindinėms Ukrainos vidaus ir užsienio politikos kryptims, kurias parengė Regionų partija.

J.Kušnarevas sakė, kad partija kol kas nesvarstė kandidatūrų į ministrų pareigas.

"Jei mes susitarsime dėl pagrindinių užsienio ir vidaus politikos krypčių, susitarsime ir dėl viso kito", - įsitikinęs J.Kušnarevas.

Pasak jo, Regionų partija kol kas nepradėjo oficialių derybų dėl koalicijos, tačiau ketina pradėti derybų procesą tuoj po to, kai bus paskelbti oficialūs parlamento rinkimų rezultatai.

J.Kušnarevas pažymėjo, kad derybose gali dalyvauti ir J.Tymošenko, labiausiai nepriimtina V.Janukovičiaus priešininkė, kiek anksčiau bet kokią sąjungą su juo pavadinusi "amoralia".

J.Tymošenko anksčiau ne kartą yra pareiškusi, jog būtina kuo greičiau kurti "oranžinę" koaliciją, kuri formuotųsi apie jos politinę jėgą, o ji pati taptų premjere.

Socialistai pritarė J.Tymošenko, o proprezidentinis blokas "Mūsų Ukraina" kol kas delsia priimti sprendimą dėl derybų.