Pasak jų, 28 metų Chrisas Parry ir 47 metų Andrew Bagshaw dirbo savanoriais Soledare, Ukrainos Donecko regione.

A. Bagshaw šeima sakė, kad jiedu „bandė išgelbėti pagyvenusią moterį iš Soledaro, intensyvaus karinių veiksmų zonos, kai į jų automobilį pataikė artilerijos sviedinys“.

Daugiau apie tai, kas įvyko, žinių mažai, sakoma šeimos pranešime.

A. Bagshaw dirbo mokslinį darbą genetikos srityje, tačiau nuo praėjusių metų balandžio mėnesio dirbo savanoriu Ukrainoje kaip humanitarinės pagalbos darbuotojas, teigė šeima. Jo palaikai bus grąžinti į Naująją Zelandiją, kur gyvena jo šeima.

„Raginame civilizuotas pasaulio šalis sustabdyti šį amoralų karą ir padėti ukrainiečiams išvaduoti savo tėvynę nuo agresoriaus“, – sakė šeima.

Atskirame pranešime, kurį išplatino Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerija, Ch. Parry šeima gyrė jo darbą Ukrainoje.

Pasak šeimos, anksčiau Ch. Parry dirbo programinės įrangos inžinieriumi, mėgo laipioti uolomis, važinėti dviračiu, bėgioti ir šokinėti su parašiutu, visada norėjo pakeliauti po pasaulį.

„Kovo mėnesį, prasidėjus Rusijos invazijai, jis atvyko į Ukrainą tamsiausią šaliai valandą ir padėjo tiems, kuriems labiausiai reikėjo pagalbos, išgelbėdamas daugiau kaip 400 žmonių ir daugybę paliktų gyvūnų“, – sakoma šeimos pranešime.

Susirūpinimas dėl jų likimo išaugo po to, kai sausio 11 dieną Rusijos samdinių grupės „Vagner“, kovojančios prie Soledaro, vadovas pareiškė, kad ten rastas vieno iš dingusių vyrų kūnas.

„Vagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas taip pat internete paskelbė pasų, kurie, kaip paaiškėjo, priklausė Ch. Parry ir A. Bagshaw, nuotraukas, o pasai, jo teigimu, buvo rasti šalia kūno.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją