M. Pence‘as, kuris laikomas neabejotinu pretendentu į prezidentus 2024 metų rinkimuose, praėjusią savaitę liepė savo advokatui informuoti Nacionalinį archyvą apie „nedidelį skaičių“ dokumentų, kurie buvo „per neapsižiūrėjimą sudėti į dėžę“ ir pervežti į jo namus Indianoje, kai jis 2021 metais paliko pareigas.

Pasak pirmininko Jameso Comerio, antradienį M. Pence‘as apie šiuos dokumentus informavo respublikonų vadovaujamą Atstovų Rūmų priežiūros komitetą ir sutiko „visapusiškai bendradarbiauti su Kongreso priežiūros komitetu ir visais klausimais, kurie gali mums kilti“.

Iš karto nebuvo aišku, kokia informacija yra tuose dokumentuose ir koks slaptumo lygis jiems suteiktas.

Apie šį dokumentų radimo atvejį pranešta po to, kai paaiškėjo, kad prezidento Joe Bideno privačiame biure ir rezidencijoje aptikta įslaptintos medžiagos, ir po įtarimų, kad J. Bideno pirmtakas Donaldas Trumpas trukdė vykdyti teisingumą dėl FTB tyrimo, kurio metu jo namuose buvo rasta daug didesnė valstybės paslapčių slėptuvė.

„Buvusio viceprezidento M. Pence‘o skaidrumas labai skiriasi nuo J. Bideno Baltųjų rūmų darbuotojų, kurie ir toliau slepia informaciją nuo Kongreso ir Amerikos žmonių“, – sakė J. Comeris, nepaminėdamas D. Trumpo atvejo.

M. Pence'as paprašė savo advokato apieškoti jo namus iš „atsargumo“, pranešė CNN, remdamasi neįvardytais šaltiniais, ir advokatas praėjusią savaitę pradėjo peržiūrėti keturias dėžes, saugomas M. Pence‘o namuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją