„Leopardai išlaisvinti! – antradienio vakarą tviteryje parašė Bundestago pirmininko pavaduotoja Katrin Göring-Eckardt. – Dabar, tikėkimės, jie greitai galės ateiti į pagalbą Ukrainai kovoje su Rusijos puolimu ir už Ukrainos bei Europos laisvę“.

Bundestago Europos Sąjungos reikalų komiteto pirmininkas Antonas Hofreiteris sakė žiniasklaidos grupei RND: „Žinoma, būtų buvę geriau priimti sprendimą anksčiau, ypač dėl Vokietijos reputacijos Europoje. Tačiau geriau vėliau nei niekada“.

A. Hofreiteris pridūrė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vis dar tiki, jog gali laimėti savo agresijos karą prieš kaimyninę šalį. „Turime jam aiškiai pasakyti, kad to nebus“, – sakė jis.

Opozicinės Vokietijos konservatyviųjų krikščionių demokratų (CDU) lyderis Friedrichas Merzas palankiai įvertino centro kairiųjų vyriausybės sprendimą po kelias savaites trukusių dvejonių tiekti Ukrainai kovinius tankus.

„Teisingas sprendimas“, – sakė CDU pirmininkas agentūrai dpa. Kartu F. Merzas sakė, kad kancleris Olafas Scholzas vilkino laiką, kol galiausiai padarė teisingą išvadą.

F. Merzas sakė, kad O. Scholzas turėjo paskelbti apie tai sekmadienį per Prancūzijos ir Vokietijos ministrų tarybos susitikimą Paryžiuje su Prancūzijos prezidentu Emanueliu Makronu.

Tai būtų parodę „bendrą politinę lyderystę“, sakė jis. O dabar vietoj to „mums liko per ilgai dvejojusio ir nugalėto žmogaus įvaizdis“.

O kraštutinių dešiniųjų partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) sukritikavo Vokietijos vyriausybės sprendimą tiekti Ukrainai kovinius tankus „Leopard“ kaip „neatsakingą ir pavojingą“.

Vienas iš lyderių Tino Chrupalla sakė: „Dėl to kyla pavojus, kad Vokietija bus tiesiogiai įtraukta į karą. Tiekdami tankus iš Bundesvero atsargų, mūsų ginkluotosios pajėgos bus dar labiau nuskurdintos“.

Jis apkaltino kanclerį O. Scholzą, kad šis kelia pavojų Vokietijos ir jos piliečių saugumui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)