Socialistų vadovė Kornelia Ninova antradienį susitikime su prezidentu Rumenu Radevu pareiškė, kad ir jos partija dėl nepakankamos daugumos parlamente nėra pajėgi sudaryti vyriausybę.

Tai buvo jau trečias ir paskutinis galimas parlamentinių partijų mėginimas po 2022 metų spalio 2–ąją vykusių rinkimų suformuoti vyriausybę.

Šiuo metu Bulgarijoje dirba pereinamojo laikotarpio kabinetas. „Tikriausiai laukia dar vieni pirmalaikiai rinkimai“, – sakė prezidentas.

Dabar jis su Centrine rinkimų komisija tarsis dėl rinkimų datos šį pavasarį. Tai būtų penktieji parlamento rinkimai ES šalyje per dvejus metus. R. Radevas dabar turi paleisti parlamentą, paskirti naujus rinkimus ir naują laikinąją vyriausybę.

Prieš socialistus jau dviem stipriausioms partijoms nepavyko suformuoti vyriausybės – centro dešinės partijai GERB, kuri laimėjo 2022 metų spalio 2–ąją vykusius rinkimus, ir antrą vietą rinkimuose užėmusiems buvusio premjero Kirilo Petkovo liberalams (PP).

R. Radevas jau prieš tai įspėjo, kad kelis mėnesius besitęsianti vyriausybės krizė gali sutrukdyti šalies prisijungimui prie Šengeno zonos. Dėl politinio Bulgarijos nestabilumo ekspertai taip pat abejoja, ar Bulgarijai pavyks įgyvendinti savo planus 2024 metais įsivesti eurą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją