Šalies agresorės aukšto rango pareigūnas pareiškė, kad rusų kariams sudėtinga vykdyti „specialiąją operaciją“, kadangi tenka kovoti su „visais kolektyviniais Vakarais“. V. Gerasimovo žodžius cituoja rusų žiniasklaida.

„Šiuo metu vadovaujant Generaliniam štabui vykdoma „specialioji karinė operacija“ Ukrainoje. Tokio lygio ir intensyvumo karinių veiksmų šiuolaikinė Rusija nebuvo patyrusi. Prieš mūsų šalį ir jos ginkluotąsias pajėgas dabar yra visi kolektyviniai Vakarai“, – stengėsi pasiteisinti V. Gerasimovas.

Jis patikino, neva siekiant stabilizuoti padėtį, „apsaugoti naujas teritorijas“ ir vykdyti puolamuosius veiksmus Rusijai teko įgyvendinti „dalinės“ mobilizacijos planus. Jis pabrėžė, kad tokių dalykų nebuvo nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Jo teigimu, Generalinis štabas kartu su Rusijos subjektais pakvietė į kariuomenę 300 tūkst. mobilizuotųjų.

„Paminėtina, kad mobilizacinio parengtumo sistema mūsų šalyje pasirodė nesanti visiškai adaptuota naujiems šiuolaikiniams ekonominiams santykiams. Todėl teko viską taisyti eigoje. Vis dėlto, Generalinio štabo karininkams ėmusis darnių ir profesionalių veiksmų ir bendradarbiaujant su RF subjektų valdžios institucijomis, į karinę tarnybą buvo pakviesti 300 tūkst. piliečių, buvusių atsargoje“ – pareiškė V. Gerasimovas.


Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos ataskaitoje pirmadienį skelbta, kad V. Gerasimovas, paskirtas jungtinės pajėgų grupės Ukrainoje vadu, veikiausiai pradėjo nuo to, jog pabandė įvesti griežtesnę discipliną.

Nuo tada, kai jis pradėjo vadovauti Rusijos operacijai Ukrainoje, karininkai bandė uždrausti nestandartines karines uniformas, keliones civiliniais automobiliais, naudojimąsi mobiliaisiais telefonais ir „nestandartinius kirpimus“. Šiuo atveju kalbama apie tai, ar galima fronte nešioti barzdas, apie kurias pastarosiomis dienomis daug diskutuoja Rusijos žiniasklaida (draudimu piktinosi ir Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas).

Britų karinės žvalgybos duomenimis, šios priemonės buvo sutiktos skeptiškai, o daugiausiai pašaipų sukėlė nurodymai, kaip kareiviai turėtų skustis. Privačios karinės bendrovės „Vagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas pareiškė, kad „karas yra aktyvių ir drąsių, o ne glotniai nusiskutusių ir saugyklose telefonus laikančių žmonių metas“.

Rusijos pajėgos toliau lieka aklavietėje, patiria didelių nuostolių, ir tai, kad generolas Gerasimovas skiria dėmesio nereikšmingiems normatyviniams aspektams, greičiausiai tik patvirtina Rusijos skeptikų įtarimus dėl jo gebėjimų pakeisti padėtį fronte, teigiama britų žvalgybos suvestinėje.

Jis, kaip ir gynybos ministras Sergejus Šoigu, vis dažniau vadinamas atitrūkusiu nuo realybės, nes daugiausia dėmesio skiria išoriniam vaizdui, o ne reikalo esmei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)