„Paraginau dislokavimui parengtų „Leopard“ turinčias valstybes partneres apmokyti ukrainiečių pajėgas naudotis šiais tankais“, – tvirtino ministras.

Nors tai dar nėra oficialus Berlyno leidimas perduoti Ukrainai šių tankų, tai jau gali būti ženklas, kad Vokietija artėja prie atitinkamo sprendimo. B. Pistoriusas patikino, kad jis bus priimtas „netrukus“.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pasveikino šią „aiškią“ B. Pistoriuso žinutę, nes, anot jo, „priėmus sprendimą dėl kovinių tankų tiekimo, prireiks laiko juos nustatyti ir paruošti bei apmokyti Ukrainos karius“. Jis pabrėžė, kad Kyjivui būtina pristatyti pažangesnės technikos, nes Rusijoje neregėti ženklų, jog prezidentas Vladimiras Putinas būtų pakeitęs galutinius invazijos tikslus.

B. Pistorius prieš tai interviu transliuotojui ZDF tikino, kad jo šalis esą nėra nusiteikusi prieš galimybę perduoti Ukrainai „Leopardų“, tačiau paprasčiausiai dar nėra priėmusi konkrečių sprendimų. „Mes remiame Ukrainą, kad ji nepralaimėtų šio karo ir nugalėtų Rusiją“, – kalbėjo gynybos ministras.

Tankų „Leopard“ turinčios ir juos Ukrainai perduoti norinčios valstybės iš pradžių turi sulaukti gamintojos Vokietijos leidimo. Lenkija po naujausių B. Pistoriuso komentarų jau pareiškė, kad artimiausiomis dienomis Berlynui pateiks tokį prašymą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją