Nuo karo pradžios prieš beveik metus Aljanse būta „dar neregėtos paramos“, sakė J. Stoltenbergas vokiečių TV stočiai „Welt“, atsakydamas į klausimą, ar NATO lemiame karo etape yra susiskaldęs.

Šiuo metu esą vyksta konsultacijų procesas, kokią įrangą tiekti Ukrainai. Kartais, anot J. Stoltenbergo, prireikia ir šiek tiek laiko konfidencialioms konsultacijoms su sąjungininkėmis.

Paklaustas, ar sveikintų Vokietijos pritarimą Lenkijos planams perduoti Ukrainai „Leopard“ tankų, NATO vadovas pažymėjo: „Mano žinutė yra ta, kad sąjungininkai turi tiekti daugiau, turi tiekti sunkiosios ginkluotės, įrangos, kovinių sistemų Ukrainai. Ir skubiai.“

J. Stoltenbergas pasveikino visus sąjungininkių pareiškimus dėl kovinių tankų. „Jei mes iš tikrųjų norime sprendimo, kad Ukraina išliktų suvereni ir laisva šalis, labai svarbų taip elgtis“, – kalbėjo jis.

Dauguma karų baigiasi prie derybų stalo, tęsė NATO vadovas. Tačiau Ukrainos pozicija ir tai, ką ji gali pasiekti, tiesiogiai priklauso nuo to, kokia jos pozicija bus mūšio lauke.

Ukrainos ir Vakarų sąjungininkų spaudimas Vokietijai diskusijose dėl kovinių tankų tiekimo yra didelis. Federalinė vyriausybė iki šiol apsisprendė dėl „Marder“ pėstininkų kovos mašinų tiekimo, tačiau sprendimas dėl tankų „Leopard 2“ dar nepriimtas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją