Prieš tai Kyjive audringas diskusijas sukėlė žiniasklaidos pranešimai, kad Gynybos ministerija maisto produktus karių maitinimui perka už kainas, kurios yra iki trijų kartų didesnės nei mažmeninės kainos parduotuvėse. 13 mlrd. grivinų (daugiau kaip 300 eurų) vertės sutartis skirta maitinti karius ne fronte, o užnugaryje.

Ukraina birželį, praėjus keturiems mėnesiams nuo Rusijos invazijos, gavo ES kandidatės statusą. Tarp sąlygų tapti Bendrijos nare yra pažanga kovoje su korupcija. Nepaisant didelių pastangų pastaraisiais metais, Ukraina šioje srityje vis dar užima vieną žemiausių vietų pasaulyje.

Portale "Meduza" teigiama, kad savo atsaką dėl kaltinimų pateikė ir
Ukrainos gynybos ministerija.

„Viešojoje erdvėje paplitusi informacija apie maisto paslaugų pirkimo turinį skleidžiama su sąmoningo manipuliavimo požymiais ir yra klaidinanti“, - teigė Ukrainos gynybos ministerija.

Pasak jos, gynybos ministras Oleksijus Reznikovas paprašė surengti Aukščiausiosios Rados Nacionalinio saugumo klausimų komiteto posėdį, kuriame bus pristatyta ataskaita apie maisto produktų kariuomenei pirkimą.

Be to, ministerija kreipsis į SBU su prašymu atlikti tyrimą dėl tyčia melagingos informacijos, kenkiančios gynybos interesams karo metu, skleidimo.

Anksčiau buvo pranešta, kad paskelbus apie pažeidimus viešuosiuose pirkimuose, Valstybės kontrolė ėmėsi patikrinimų Krašto apsaugos ministerijoje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)