JAV laikraštis rėmėsi JAV pareigūnais ir neįvardytais informuotais šaltiniais. Jis citavo apie šį susitikimą žinančius žmones, kurie visi kalbėjo anonimiškai ir sakė, kad V. Zelenskis ir kiti Ukrainos vyriausybės pareigūnai labiausiai nerimauja, kiek ilgai jų šalis gali tikėtis JAV ir Vakarų paramos, respublikonams perėmus Atstovų rūmų kontrolę ir mažėjant dalies rinkėjų pritarimui siųsti paramą Ukrainai.

W. Burnsas, buvęs ambasadorius Rusijoje, pabrėžė, kad „šiuo metu pagalba skubiai reikalinga mūšio lauke“, bet leido suprasti, jog „kada nors ją gauti bus sunkiau“.

Šaltiniai laikraščiui sakė, kad per derybas V. Zelenskiui ir jo padėjėjams susidarė įspūdis, jog JAV administracija vis dar tvirtai remia 45 mlrd. dolerių skubų finansavimą, Kongreso patvirtintą gruodžio mėnesį. Jis turi trukti iki liepos arba rugpjūčio.

Ukrainiečiai nėra tokie tikri, ar Kongresas patvirtins dar vieną kelių milijardų dolerių papildomos pagalbos paketą, kaip tai padarė praėjusį pavasarį.

Laikraštis pranešė, kad didelis Rusijos puolimas prie rytinio Bachmuto miesto taip pat verčia Ukrainą pasverti savo išteklius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją