„B. Pistorius yra ypač patyręs politikas, turintis administracinės patirties, ne vienerius metus dalyvaujantis saugumo politikoje, dėl savo kompetencijos, atkaklumo bei didelės širdies jis yra būtent tas žmogus, kuris šiais permainų laikas gali vadovauti Bundesverui (ginkluotosioms pajėgoms)“, – sakė O. Scholzas.

Kaip teigė vyriausybės atstovas Steffenas Hebestreitas, B. Pistorius bus prisaikdintas ketvirtadienį.

Šis paskyrimas laikomas netikėtu, nes buvo manoma, kad svarbiausi kandidatai į gynybos ministro postą buvo darbo ministras Hubertas Heilas, SPD vadovas Larsas Klingbeilas ir Federalinės kanceliarijos vadovas Wolfgangas Schmidtas.

B. Pistorius žinomas kaip pragmatikas, mėgstantis viešai susiremti su politiniais oponentais, pavyzdžiui, konservatoriumi buvusiu Vokietijos vidaus reikalų ministru Horstus Seehoferiu, jis greitai atsikerta, bet nerodo nepagarbos.

Tradiciškai laikoma, kad vadovauti Gynybos ministerijai keblu, daugelis politikų ten baigė savo karjerą. Tačiau kažin ar 62 metų B. Pistorius dėl to labai jaudinasi.

Dvi dukras turintis našlys nuo 2013 m. buvo Žemutinės Saksonijos vidaus reikalų ministras, prieš tai – šiaurinio Osnabriuko miesto meras. B. Pistorius atliko karinę tarnybą 1980–1981 metais. Universitete jis studijavo teisę.

Kol kas tik neaišku, kaip O. Scholzas pasieks savo tikslą išlaikyti lyčių lygybę federalinėje vyriausybėje,. kaip pažadėjo per 2021 m. rinkimų kampaniją. Anksčiau antradienį Žaliųjų partijai priklausantis ekonomikos ministras Robertas Habeckas sakė, jog tikisi, kad O. Scholzas laikysis duoto žodžio.

Iki atsistatydinant ministrei Christine Lambrecht tarp 16-os O. Scholzo ministrų moterų ir vyrų buvo po lygiai. B. Pistoriaus paskyrimas pakeitė pusiausvyrą – dabar vyriausybę sudaro devyni vyrai, neskaitant O. Scholzo, ir septynios moterys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją