Pasitelkus droną atliktos užduoties vaizdo įrašą savo „YouTube“ kanale paviešino ukrainiečių gretose tarnaujantis savanoris Sergejus Pritula.

Karys nurodė, kad tai gruodžio pradžioje netoli Siversko ir Soledaro, kur buvo apsistojusi kovinė grupė K2, atlikta operacija.


„Priekyje atsidūręs rusų okupantas pamatė Ukrainą ir numirė, tačiau paliko štai šį radijo aparatą. Jis voliojosi netoli apkasų. К2 kariai suprato, kad šitokiam gėriui nevalia be jokios naudos voliotis, ir nukreipė į tą vietą droną su virve! Teko pasiterlioti, bet radijo stotelę paimti pavyko. Vėliau devynias dienas galėjome klausytis slaptų rusų okupantų pokalbių. Pokalbių kiekiui didėjant, okupantų vis mažėjo“, – pakomentavo S. Pritula.

Ukrainos kariams, anot jo, pasisekė ne tik dėl pavyzdinių operatoriaus sugebėjimų, bet ir dėl to, kad rusai neperjungė radijo imtuvų, kaip kad reikėtų pasielgti vykdant protokolą, kai dingsta kuri nors iš radijo stotelių.

S. Pritula pridūrė, kad vykdant operaciją panaudotas dronas – už suaukotus pinigus įgytas aparatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)