Tai pasakė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos spaudos tarnybos atstovas Andrijus Jusovas. Pasak jo, Putinas nekreipia dėmesio į tai, kas iš tikrųjų vyksta fronte. Rusijos prezidentas siekia sunaikinti ukrainiečius kaip atskirą tautą.

„Vis dėlto galime kalbėti apie prioritetinę rusų– tai Donbasas. O kitas terminas, kurį jis jau nustato Gerasimovui, tarkime, kaip naujam karo prieš Ukrainą vadovui, yra tikslas užimti Donbasą ir suformuoti tam tikrą saugumo zoną, na, jau iki kovo mėnesio“, – sakė atstovas spaudai.

Jis priminė, kad okupacinė valdžia jau ne kartą keitė užduočių atlikimo terminus. Visų pirma jie norėjo „užimti Kijevą per tris dienas“. Jusovas pabrėžė, kad okupantams ir šį kartą nepavyks. Žvalgyba turi informacijos, kad Rusijos okupacinė kariuomenė rengia puolimą Zaporožės kryptimi.

„Taip, tokių įrodymų tikrai yra. Tai gali reikšti tiek tiesioginį priešo pasiruošimą puolamiesiems veiksmams, tiek tam tikrus apgaulingus veiksmus, kuriais siekiama vykdyti informacinę kampaniją ir, taip sakant, nuslėpti tikruosius ketinimus kitose fronto kryptyse. Visa informacija yra stebima, o Ukrainos gynybos pajėgos daro atitinkamas išvadas ir imasi atitinkamų priemonių“, – užbaigė Jusovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)