„Štai kodėl aš čia esu, – žurnalistams sakė Kyjivo meras, buvęs sunkaus svorio boksininkų čempionas Vitalijus Klyčko, paklaustas apie naujos pagalbos poreikį. –Štai kodėl labai svarbu kalbėtis tiesiogiai... labai svarbu užmegzti asmeninį ryšį“.

Kasmetiniame Davoso susitikime Šveicarijos Alpėse dalyvauja šimtai vyriausybių vadovų, ministrų ir tūkstančiai verslo lyderių, o trečiadienį jame turėtų pasirodyti NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Rusijos invazija į Ukrainą yra viena svarbiausių temų šių metų aukščiausiojo lygio susitikime, kuris oficialiai prasidės pirmadienio vakarą.

O. Zelenska antradienį asmeniškai kalbės vienoje iš atidarymo sesijų, o jos vyras, prezidentas Volodymyras Zelenskis, turėtų kalbėti forumo renginiuose per vaizdo ryšį trečiadienį ir ketvirtadienį.

Forume turėtų dalyvauti ir kelių kitų miestų, įskaitant Mykolajivą ir Lvivą, merai, taip pat ekonomikos, kultūros ir skaitmeninių reikalų ministrai, todėl Ukrainos delegacija yra viena didžiausių nacionalinių delegacijų šiame forume.

„Šiuo metu Ukrainos ekonomika visiškai sugriauta, sugriauta infrastruktūra, sugriautas normalus mūsų piliečių gyvenimas“, – žurnalistams anglų kalba sakė V. Klyčko.

Karas yra „didelė tragedija, nes Putinas turi liguistą idėją atkurti sovietų imperiją. Mes gyvenome toje imperijoje ir nenorime grįžti į SSRS. Savo ateitį matome Europos valstybių šeimoje“, – pridūrė jis.

Rusijos pareigūnai ir verslo lyderiai nebuvo pakviesti į Davosą, daugeliui jų bet kuriuo atveju taikomos ES sankcijos ir draudimai keliauti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją