„2023 m. sausio 14 d. iš penkių Rusijos tolimojo nuotolio bombonešių „Tu-22m3“ į Ukrainos teritoriją buvo paleistos penkios sparnuotosios raketos „Kh-22“. Jos buvo paleistos iš Kursko srities ir Azovo jūros. Viena iš „Kh-22“ raketų, paleista iš Kursko srities apie 15.30 val., pataikė į gyvenamąjį namą Dnipro mieste“, – teigė Ukrainos oro pajėgų vadas generolas leitenantas Mykola Oleščiukas.

Pasak jo, apytikslė raketos paleidimo vieta, jos skrydžio aukštis ir greitis buvo nustatyti radiolokacinėmis priemonėmis.

M. Oleščiukas pabrėžė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos neturi ginklų, galinčių numušti tokio tipo raketas.

„Tik priešlėktuvinės raketų sistemos, kurias Ukrainai ateityje gali suteikti Vakarų partneriai (pvz., |Patriot PAC-3“ arba „SAMP-T“), gali įveikti šias raketas“, – paaiškino Ukrainos oro pajėgų vadas.

M. Oleščiuko teigimu, nuo Rusijos karinės agresijos pradžios į Ukrainos teritoriją buvo paleista daugiau kaip 210 „Kh-22“ raketų. Nė vienos iš jų nenumušė priešlėktuvinės gynybos sistemos.

„Kh-22“ kovinės galvutės svoris yra apie 950 kg. Raketos didžiausias nuotolis – iki 600 km. Paleista iš didelio atstumo raketa gali nukrypti nuo taikinio šimtus metrų.

Naujausiais duomenimis, Rusijos pajėgų raketai smogus daugiaaukščiam gyvenamajam namui Ukrainos Dnipro mieste žuvo 14 žmonių žmonės, dar 73 buvo sužeisti. Išgelbėti 38 gyventojai, ankstų sekmadienio rytą pranešė Ukrainos valstybinė nepaprastųjų situacijų tarnyba.

Toliau gesinami pavieniai gaisrai griuvėsiuose ir vykdomi gelbėjimo darbai, informavo tarnyba.

Dnipro miesto valdžia paskelbė trijų dienų gedulą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją