Praėjusį mėnesį „Trump Organization“ priklausančios „Trump Corporation“ ir „Trump Payroll Corp.“ buvo pripažintos kaltos dėl daugelį metų taikytos schemos, padėjusios sukčiauti ir išvengti mokesčių klastojant verslo įrašus. Jos buvo pripažintos kaltos pagal visus kaltinimus, ir tai pirmas kartas, kai šios kompanijos nuteistos už nusikaltimus.

Pats D. Trumpas nebuvo apkaltintas, tačiau nuosprendis dar labiau pakenkė jo reputacijai, ypač kai jis siekia tapti respublikonų kandidatu į prezidentus per rinkimus 2024 metais.

„Nors korporacijos negali atlikti įkalinimo bausmės, šis apkaltinamasis nuosprendis yra priminimas korporacijoms ir vadovams, kad negalima apgaudinėti mokesčių institucijų ir išsisukti nuo bausmės“, – sakė Manhatano apygardos prokuroras Alvinas Braggas.

„Trump Organization“, šiuo metu vadovaujama dviejų suaugusių D. Trumpo sūnų Donaldo jaunesniojo ir Erico, nuslėpė kompensacijas, kurias nuo 2005 iki 2021 m. mokėjo aukščiausio lygio vadovams.

Daugelį metų finansų direktoriumi dirbęs Allenas Weisselbergas antradienį buvo nuteistas kalėti penkis mėnesius ir sutiko sumokėti 2 mln. JAV dolerių baudą už savo vaidmenį sukčiaujant. Jis prisipažino kaltas bendrovėje taikęs schemą, kad gautų nedeklaruojamos naudos, pavyzdžiui, butą prabangiame rajone nemokant už jį nuomos, prabangius automobilius sau ir žmonai ir padengtų anūkų mokslus brangioje privačioje mokykloje.

Pagal susitarimą su prokurorais 75 metų A. Weisselbergas pripažino 15 kaltinimų dėl mokestinio sukčiavimo ir liudijo prieš „Trump Organization“, tačiau per teismo procesą nekaltino D. Trumpo.

D. Trumpas pavadino Manhatano apygardos prokuroro bylą „raganų medžiokle“ ir tvirtino, kad A. Weisselbergas veikė vienas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją