Kaip sakė žurnalistams P. Pavelo atstovė Eva Hromádkova, ataka, operatoriaus žiniomis, buvo surengta iš įvairių IP adresų visoje Europoje.

„Nacionalinio kibernetinio saugumo ir informacinio saugumo centro (NUKIB) duomenimis, su ataka susijusi Rusijos programišių grupuotė „NoName057“. Tinklalapio veikla atnaujinta, bet, tęsiantis programišių atakoms, vartotojai gali susidurti su problemomis. Generolo P. Pavelo tinklalapis smarkiai buvo atakuojamas ir visą trečiadienį“, – pareiškė kandidato atstovė.

Savo ruožtu biochemijos daktaras, buvęs Prahos Karolio universiteto rektorius Tomášas Zima pranešė, kad dėl DDoS atakos jis negali paskelbti savo tinklalapyje nuorodos į rinkimų kampanijos finansavimo ataskaitą, ko reikalauja įstatymas.

Kaip jau buvo pranešta, Čekijoje penktadienį prasidėjo dvi dienas truksiantys prezidento rinkimai. Balsavimo teisę juose turi 8,3 mln. šalies piliečių.

Dabartinio prezidento Milošo Zemano kadencija baigiasi kovo pradžioje. 78–erių politikas po dviejų kadencijų siekti trečiosios nebegali.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją