„Patys matėte – tai buvo ne imitacija, o tikri sprogimai. Taip buvo daroma tam, jog kariai patys pajustų sprogimus. Kad jie būtų psichologiškai pasirengę šaudyti toliau ir nepasimestų“, – sakė ukrainiečių karys Bohdanas, šaukiniu „Fizrukas“.

Pasak brigados vado pavaduotojo Vitalijaus Rokuno, kariams pakanka motyvacijos atremti bet kokią galimą ataką.

„Jeigu jie ateis, jie bus priešai. Čia yra mūsų šeimos, mūsų namai. Tai mūsų žemė. Kiekvienas čia esantis karys turi kovinės patirties. Kiekvienas yra šimtu procentų pasirengęs sutikti priešą. Ką galiu jums pasakyti? Tegul bando. Ir mes pamatysime“, – teigė ukrainiečių karys Bohdanas.

Ukrainos prezidentas įspėjo, kad Rusija „telkia pajėgas dar vienai beveik 11 mėnesių trunkančio karo eskalacijai“.

„Šiose pozicijose esame ne pirmą mėnesį. Kariai yra motyvuoti, kariai pasirengę. Jei priešas išdrįs čia įžengti, jis bus atitinkamai sutiktas. Jis bus atitinkamai sutiktas. Jie iš čia neištrūks“, – teigė bataliono vado pavaduotojas Vitalijus Rokunas.

Gruodį vyriausiasis Ukrainos generolas įspėjo, kad viena iš galimų naujo puolimo krypčių gali būti Baltarusija, kur, Ukrainos kariuomenės vertinimu, yra sutelkta 15 tūkst. Rusijos karių, o karo analitikų duomenimis – nuo 10 tūkst. iki 12 tūkst. karių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją