„Bendrovės turi suprasti savo perspektyvas dėl užsakymų, turi blaiviai įsivertinti darbo jėgą, privalo laikyti gamybos našumą. Reikia suprasti: kiek karinės institucijos užsakys, tiek civilių lėktuvų ir bus užsakyta. Kai kurios bendrovės 2023 metams neturi jokių užsakymų“, – ministrų kabineto posėdyje kalbėjo V. Putinas.

Jis D. Manturovą kritikavo dar ir už tai, kad sutarčių klausimai sprendžiami pernelyg ilgai.


„Kol kas nėra leidimų, apie kurios patys kalbėjote, nėra ir konkrečių sutarčių, nėra elementaraus supratimo, ką jie darys. Per ilgai, viskas tęsiasi per ilgai. Labai prašau paspartinti šiuos darbus. Kada viskas bus sutvarkyta?“ – tęsė V. Putinas.

D. Manturovas atsakė: „Turime sutarčių su Gynybos ministerija, turime ir civilių užsakymų... Pas mus visas sudėliota“.

„Viskas sudėliota, bet sutarčių nėra. Negi dabar imsime ginčytis dėl akivaizdžių dalykų. Žinau, kad sutarčių, užsakymų bendrovės neturi: mane direktoriai informavo. Kodėl apsimetate kvailiu. Kada bus sutartys? Štai ko aš klausiu, štai apie ką kalbu. Man bendrovių direktoriai skundžiasi: nėra sutarčių. O pas jus, esą, viskas sudėliota, kai bus leidimai, kai bus sutartys, tada ir pakalbėsime... Per mėnesį darbai turi būti baigti“, – piktinosi Kremliaus vadovas.

Vicepremjeras pažadėjo padaryti viską, kas jo galioje.

„Jums reikia ne pasistengti padaryti viską, kas įmanoma, bet per mėnesį tiesiog padaryti, ką reikia, ne vėliau“, – žodžių į vatą nevyniojo V. Putinas.

Šis incidentas greičiausiai yra Kremliaus vykdomos informacijos kampanijos, kuria siekiama pagerinti V. Putino kaip karo lyderio įvaizdį, dalis, savo ataskaitoje rašo JAV Karo studijų institutas (ISW).

Kremlius tikrai galėjo nuslėpti šį nemalonų incidentą , bet visgi nusprendė paviešinti aršią V. Putino reakciją, galimai norėdamas netiesiogiai įbauginti kitus valdininkus. ISW neseniai skelbė, kad V. Putinas pradėjo dažniau rodytis viešumoje, pavyzdžiui, gruodį ir sausį lankėsi Rusijos gynybos pramonės bendrovėse.

Be to, V. Putinas greičiausiai nori atremti Rusijos karo tinklaraštininku kritiką dėl pažangios karinės įrangos trūkumo ir Rusijos nesugebėjimo įdarbinti savą gynybos pramonės bazę aktyviau prisidėti prie karo poreikių, ISW taip pat jau anksčiau skelbė, kad keli privatūs ginkluotės gamintojai savo „Telegram“ kanaluose aršiai kritikuoja Kremlių dėl nesugebėjimo parūpinti valstybinių užsakymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)