Tai DW žurnalistams papasakojo Sviatlanos Cichanouskajos vadovaujamo Jungtinio pereinamojo kabineto atstovas gynybos ir nacionalinio saugumo klausimams Valerijus Sachaščykas. Jo žiniomis, „GardServis“ personalas treniruojasi jau kelis mėnesius.

V. Sachaščyko nuomone, „GardServis“ darbuotojai rengiami dalyvauti karo veiksmuose, mokymai vyksta keliuose Baltarusijos poligonuose.

„Aš žinau, kad 5-osios specialiosios brigados, kuri bazuojasi Minsko srityje, karininkai treniruoja „GardServis“ darbuotojus savo poligone. Be to, kompanija užėmė buvusio specialiojo rengimo centro „Dinamo“ bazę, ten taip pat aktyviai dirbama“, – sakė Jungtinio pereinamojo kabineto atstovas.

Anot jo, pastaruoju metu smarkiai išaugo kompanijos darbuotojų skaičius. Jų dabar gali būti daugiau kaip tūkstantis. „Kadrai verbuojami ir rengiami jau kelis mėnesius. Personalą papildė karininkai, puskarininkiai, seržantai ir kareiviai, tarnavę Baltarusijos specialiosiose pajėgose ir jėgos struktūrose“, – teigė V. Sachaščykas.

Pasak jo, „GardServis“ darbuotojai gali būti panaudoti diversinei ir žvalgybinei veiklai bei puolamosioms operacijoms kaip ir Rusijos privačios karinės kompanijos „Vagner“ samdiniai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)