„Dabar galite palikti šią teritoriją be jokių tolesnių pasekmių“, – buvo skelbiama per garsiakalbį, kai policija trečiadienį pradėjo teritorijos atlaisvinimo operaciją.

„Pagal teismo nutartį jums draudžiama patekti ir būti Liucerato teritorijoje ir aplink jį“, – pranešė policija.

Energetikos milžinė RWE ketina buldozeriu nušluoti Liucerato kaimą ir paversti jį rusvųjų anglių (lignito) kasyklomis. Gyventojų čia jau seniai nebėra, o žemė priklauso RWE. Tačiau aktyvistai mėnesius laiko užėmę kelis pastatus ir jų skaičius pastarosiomis savaitėmis išaugo.

Pasak Vokietijos transliuotojo DW, praėjusį rudenį RWE ir Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės vyriausybė susitarė nutraukti elektros energijos gamybą iš rusvųjų anglių ne 2038 metais, kaip planuota anksčiau, o 2030-aisiais.

Aplinkosaugos organizacijos tikėjosi, kad kaimas bus išgelbėtas po to, kai kanclerio Olafo Scholzo koalicija, kuriai priklauso ir Žaliųjų partija, 2021 metų gruodį atėjo į valdžią, pažadėjusi palaipsniui atsisakyti anglies naudojimo.

Tačiau Rusijos karas Ukrainoje sukėlė energetikos krizę ir privertė Vokietijos vyriausybę vėl atidaryti uždarytas anglių elektrines, kad būtų užtikrintas šalies elektros energijos poreikis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją