Gruodžio 22 dieną išduotame leidime numatyta „teikti komercinės televizijos transliavimo paslaugą kaip komercinei žiniasklaidos institucijai“, teigiama reguliavimo institucijos interneto svetainėje paskelbtame pranešime.

Nebuvo aišku, kada pranešimas buvo paskelbtas. Latvijoje įsikūrusios interneto svetainės „Meduza“ duomenimis, pirmieji pranešimai apie tai Nyderlandų žiniasklaidoje pasirodė pirmadienį.

Latvijos visuomeninis transliuotojas LSM pažymėjo, kad licencija greičiausiai suteiks galimybę televizijai „TV Rain“ transliuoti savo turinį kabeliniais tinklais visose ES šalyse, įskaitant Latviją.

Latvija atšaukė „TV Rain“ licenciją

Liberalios pakraipos televizija „TV Rain“, arba „Dožd“, liepos mėnesį pradėjo transliuoti iš Latvijos ir kitų šalių, kai po Rusijos invazijos į Ukrainą buvo priversta uždaryti savo studiją Maskvoje.

Latvija birželio mėnesį suteikė „TV Rain“ licenciją, tačiau gruodžio pradžioje ją panaikino, kai bendrovė buvo pavadinta keliančia grėsmę nacionaliniam saugumui. Gruodžio 8 dieną kanalas nutraukė transliacijas Latvijoje.

Latvijos valdžios institucijos atidžiai stebėjo „TV Rain“ dėl jos rengiamų reportažų apie karą Ukrainoje, ypač dėl vieno atvejo, kai laidos vedėjas pasirodė palankiai nusiteikęs Rusijos kariuomenės atžvilgiu ir sudarė įspūdį, kad ketinama rusų kariams rinkti pagalbą.

Tarptautinės žiniasklaidos organizacijos, tokios kaip „Reporteriai be sienų“ (RSF), kritikavo „TV Rain“ licencijos atšaukimą. Pats kanalas taip pat atmetė kaltinimus kaip „neteisingus“ ir „absurdiškus“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)