Tarnybos duomenimis, pernai buvo užfiksuota apie 15 700 bandymų neteisėtai kirsti sieną, kai ankstesniais metais šis skaičius siekė maždaug 40 tūkst. Tai reiškia, kad sumažėjimas prilygsta 60 proc.

Lenkijos naujienų agentūra PAP citavo tarnybos atstovą, kuris tvirtino, kad migrantų srautus labiausiai apribojo tai, jog abiejų šalių pasienyje vyriausybės Varšuvoje iniciatyva iškilo aukšta tvora.

Lenkija šio barjero statybą užbaigė birželio pabaigoje. Šalies siena su Baltarusija yra 418 km ilgio, tačiau tik 186 km jos driekiasi sausuma, o likusi dalis – ežerais ir upėmis.

Nepaisant pastatytos tvoros, migrantai ir toliau mėgina kirsti Lenkijos sieną. Anot pasieniečių, vien ketvirtadienį buvo užfiksuoti 68 tokie bandymai.

Padėtis Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje paaštrėjo 2021 m. vasaros pabaigoje ir rudenį, kai ten buvo pradėta fiksuoti didžiulius migrantų, norinčių patekti į Europos Sąjungą (ES), srautus. Blokas kaltina Vakarų nepripažįstamą Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką organizuotai gabenant migrantus iš krizių regionų prie ES išorės sienos, taip siekiant pakurstyti krizę ir daryti spaudimą Vakarams.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją