Tai penktadienį pranešė „Ukrinform“, remdamasi projektu „Laisvės radijas Donbasas. Realijos“.

Gautomis žiniomis, šis poligonas yra už maždaug 8 kilometrų į pietryčius nuo Rusijos gynybos ministerijos Valstybinio bepilotės aviacijos centro Kolomnoje.

Anksčiau Ukrainos tyrėjai nustatė, kad Rusija nusiuntė kelis bepiločių skraidyklių operatorius į Iraną mokytis dalyvavimo varžybose dingstimi. Omenyje turimi keturi Rusijos kariškiai, kurie praėjusių metų rugpjūčio mėnesį dalyvavo Irane surengtose dronų operatorių varžybose „Medžioklė su sakalais“. Netrukus po to prasidėjo iranietiškų dronų kamikadzių atakos prieš Ukrainos miestus. Visi identifikuoti kariškiai tarnauja Valstybiniame bepilotės aviacijos centre.

Šis centras yra vienintelis Gynybos ministerijos struktūroje, rengiantis dronų operatorius. Jis įsikūręs Kolomnoje, Artilerijos gatvėje, bet skrydžiai vyksta kitoje vietoje.

Tarptautinės karinės žaidynės „Medžioklė su sakalais“ 2019 ir 2021 metais vyko šio centro poligone. Anksčiau šis poligonas priklausė Kolomnos aukštajai artilerijos mokyklai.

Kadangi Irane buvo rengiami būtent šio centro instruktoriai, galima daryti prielaidą, kad valdyti dronus „Shahed“ taip pat mokoma būtent čia.

Atstumas nuo poligono iki Maskvos – apie 100 kilometrų, iki Ukrainos sienos – apie 600 kilometrų.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos duomenimis, Rusija jau panaudojo apie 660 iranietiškų dronų „Shahed“ iš sutartyje su Iranu numatytų 1750. Dabar rusai laukia naujos bepiločių skraidyklių siuntos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją