Vyriausybė JT šalių donorių konferencijoje Ženevoje pristatė savo planą. Iš viso šaliai per kelerius metus reikės 16,3 mlrd. dolerių (15,5 mlrd. eurų). Pusės šios sumos Pakistanas tikisi iš šalių donorių, ketvirtadienį Ženevoje sakė vyriausybės atstovas.

Tokio masto stichija yra klimato kaitos padarinys. Todėl atstatymas yra ir globalus uždavinys, sakė JT humanitarinių reikalų koordinavimo biuro (OCHA) Pakistane atstovas.

Pakistaną 2022-aisiais siaubė didžiausi potvyniai per dešimtmečius. Po vandeniu atsidūrė trečdalis šalies. Žuvo arba buvo sužeista apie 15 000 žmonių, 8 mln. buvo priversti palikti savo namus. Buvo apgadinta arba sugriauta daugiau kaip 2 mln. namų, 13 000 km kelių, 439 tiltai ir daugiau kaip 1,6 mln. hektarų dirbamos žemės.

Svarbiausia yra atstatyti namus ir sutvarkyti žemės ūkio paskirties žemę, kad žmonės turėtų gyvenimo pagrindą. Kartu su JT, ES ir kitomis partnerėmis vyriausybė parengė atstatymo planą, kuriuo norima užtikrinti, kad per būsimas katastrofas nukentėtų mažiau žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją