Komentuodamas šį Kremliaus pareiškimą, Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas Mychaila Podoliakas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad Rusija „privalo pasitraukti iš okupuotų teritorijų ir tik tada bus „laikinos paliaubos“. Veidmainystę pasilikite sau.“

„Tai visiškai propagandinis gestas ir nieko daugiau“, – pažymėjo jis atskirame pareiškime.

„Rusija mėgina rasti bet kokį būdą sumažinti mūšių intensyvumą ir smūgių savo logistikos centrams intensyvumą“, kad galėtų sustiprinti savo pajėgas ir jas pergrupuoti, pridūrė Ukrainos prezidento patarėjas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksčiau ketvirtadienį nurodė paskelbti 36 valandų trukmės paliaubas Ukrainoje per stačiatikių Kalėdas, kurias šią savaitę švenčia abi šalys, pranešė Kremlius.

Tai pirmas kartas, kai Rusija skelbia visiškas paliaubas Ukrainoje nuo puolimo pradžios praėjusių metų vasario mėnesį.

M. Podoliakas paliaubų paskelbimą pavadino „banaliu triuku“.

„Nėra nė menkiausio noro užbaigti karą“, – pareiškė jis ir pridūrė: „Nėra reikalo reaguoti į šias akivaizdžiai manipuliacines Rusijos vadovybės iniciatyvas.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)