Savaitraštis tą pačią dieną paskelbė dešimtis karikatūrų, pašiepiančių aukščiausią islamo respublikos religinį ir politinį veikėją.

Žurnalas teigė, kad karikatūros buvo dalis gruodžio mėnesį paskelbto konkurso, skirto palaikyti protestams, kuriuos sukėlė Irano kurdės Mahsos Amini mirtis policijos areštinėje, sulaikius ją dėl tariamai pažeisto aprangos kodo.

„Įžeidžiantis ir nepadorus Prancūzijos leidinio veiksmas, kai buvo išspausdintos karikatūros, nukreiptos prieš religinę ir politinę valdžią, neliks be veiksmingo ir ryžtingo atsako, – tviteryje parašė Irano užsienio reikalų ministras Hosseinas Amir-Abdollahianas. – Neleisime Prancūzijos vyriausybei peržengti ribų. Jie neabejotinai pasirinko klaidingą kelią.“

Prancūzų žurnalas teigė, kad konkurso tikslas buvo „paremti iraniečių kovą už laisvę“.

Irano valdžios institucijos teigia, kad per neramumus, kuriuos paprastai vadina „riaušėmis“, žuvo šimtai žmonių, tarp jų ir saugumo pajėgų karių, o tūkstančiai buvo suimti, ir tų neramumų kurstymu kaltina priešiškai nusiteikusias užsienio valstybes bei opozicijos grupes.

„Charlie Hebdo“ paskelbė karikatūras specialiame leidinyje, skirtame 2015 metų sausio 7 dienos kruvino išpuolio prieš žurnalo redakciją Paryžiuje metinėms paminėti. Išpuolį įvykdė užpuolikai, teigę, kad veikia „Al-Qaeda“ vardu, ir siekdami atkeršyti už žurnalo sprendimą paskelbti pranašo Mahometo karikatūras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją