77 metų lyderis dalyvaus Lotynų Amerikos ir Karibų jūros valstybių bendruomenės (Celac) viršūnių susitikime, sausio 23 ir 24 dienomis vyksiančiame Buenos Airėse. Pasak šaltinio prezidento biure, kairiųjų lyderis, trečią kartą prisiekęs eiti Pietų Amerikos milžinės prezidento pareigas, Vašingtone susitiks su JAV kolega Joe Bidenu.

Kelionė į Kiniją, kuri yra didžiausia Brazilijos prekybos partnerė, bus surengta „po kovo mėnesio“, pridūrė tas pats šaltinis. Prezidentūra taip pat patvirtino, kad L. I. Lula da Silva balandžio 22–25 dienomis viešės Portugalijoje.

L. I. Lula da Silva, du kartus nuo 2003 iki 2010 m. vadovavęs Lotynų Amerikos šaliai, kurios ekonomika stipriausia, leidžia suprasti, kad po ketverių pirmtako kraštutinių dešiniųjų Jairo Bolsonaro valdymo metų nori nutraukti Brazilijos tarptautinę izoliaciją.

Sakydamas inauguracinę kalbą Kongrese jis paskelbė apie naują Brazilijos vaidmenį pasaulyje, „Pietų Amerikos integracijos“ atnaujinimą ir „aktyvaus dialogo su Jungtinėmis Valstijomis, Europos bendrija ir Kinija“ atkūrimą.

Naujasis užsienio reikalų ministras Mauro Vieira pirmadienį per inauguracijos ceremoniją sakė, kad Brazilija, patyrusi tokią „precedento neturinčią nesėkmę“, turės nuveikti „didžiulį atkuriamąjį darbą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją