Dėl to, kad visuomenė vis dažniau atsiskaito negrynaisiais pinigais, bankai sumažino paslaugų, susijusių su grynaisiais pinigais, todėl plėšikams nebelieka potencialaus grobio, pirmadienį paskelbtame pranešime teigė profsąjunga.

„Tai tiesiog nuostabu. Nes kiekvieną kartą, kai įvyksta [apiplėšimas], darbuotojai patiria didžiulę įtampą“, – sakė profesinės sąjungos „Finansforbundet“ viceprezidentas Steenas Lundas Olsenas. – Jei patys to nesate patyrę, negalite net įsivaizduoti, koks viso to emocinis poveikis“.

Profesinė sąjunga teigė, kad 2000 metais buvo įvykdytas 221 banko apiplėšimas, o nuo 2017 metų šis skaičius po truputį mažėjo iki mažiau nei 10 per metus.

Praėjusių metų kovą Danijos centrinis bankas pranešė, kad grynųjų pinigų naudojimas sumažėjo beveik perpus – nuo 23 proc. mokėjimų 2017 metais iki 12 proc. 2021-aisiais.

COVID-19 pandemija paspartino grynųjų pinigų atsisakymą, teigė bankas.

Finansų darbuotojų profsąjunga pažymėjo, kad nors apiplėšimai tapo retenybe, „daugelis patyrusių apiplėšimą banko darbuotojų ir toliau kovoja su pasekmėmis“, kai kurie vis dar kenčia nuo tokių simptomų kaip „nerimas, liūdesys, dirglumas ir nemiga“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją