„Prašymą iškeisti Medvedčuką pateikė rusai, o kai ukrainiečiai sutiko, derybos vyko Ankaroje, Nacionalinėje žvalgybos organizacijoje. Derybos užtruko“, – pranešė turkų leidinys „Hurriyet“.

Rugsėjo mėnesį vykusius mainus nuspręsta rengti Turkijoje. Rusija reikalavo, kad kariškiai, vadovavę Mariupolio metalurgijos įmonės „Azovstal“, tapusios Ukrainos pasipriešinimo simboliu, gynybai, negrįžtų į Ukrainą, o liktų Turkijoje. Ukraina su tuo sutiko, rašo „Hurriyet“.

Pasak leidinio, Ukrainos ir Rusijos lėktuvams nusileidus Ankaros oro uoste, į juos įlipo ukrainiečių ir rusų pareigūnai, prižiūrimi Turkijos žvalgybos pareigūnų.

68 metų verslo magnatas V. Medvedčukas, prorusiškos „Opozicijos platformos – Už gyvybę“ įkūrėjas, laikantis Rusijos prezidentą V. Putiną vienu iš savo draugų, Ukrainoje vertinamas itin prieštaringai dėl savo ryšių su Maskva.

Vasarį Rusijai įsiveržus į Ukrainą, jis pabėgo iš namų arešto, bet balandžio viduryje vėl buvo suimtas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)