Žinybos vadovė vaizdo įrašą su sveikinimu paskelbė savo „Instagram“ paskyroje. Atrodo, kad jis buvo įrašytas vėlai vakare, nes jame matyti padangėje sproginėjantys fejerverkai.

Ch. Lambrecht pareiškė, kad 2022-ieji buvo didelių iššūkių metai dėl karo Ukrainoje ir kad ji per praėjusius metus patyrė ypatingų įspūdžių, susitiko su įdomiais žmonėmis.

Ministrė taip pat padėkojo kariškiams ir pareigūnams, kurie sutinka Naujuosius metus ne su šeimomis, o tarnyboje.

Vaizdo įrašas socialiniuose tinkluose sulaukė kritikos kaip „neprofesionalus“ tiek dėl sveikinimo turinio, tiek dėl to, kad jis, kaip atrodo, buvo įrašytas paskutinę akimirką, ir ministrę ne visada galima išgirsti dėl šventinių pirotechnikos salvių.

Pasak opozicinės Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) atstovų, šis sveikinimas yra dar vienas įrodymas, kad Ch. Lambrecht – ne tas žmogus, kuris turėtų eiti vienos įtakingiausių Europos Sąjungos šalių gynybos ministro pareigas.

„Kalba apie karą, kurios fone sproginėjo naujametinės petardos, tik vainikuoja jos darbo klaidas“, – kancleriui Olafui Scholzui tviteryje parašė parlamentarė Serap Güler.

Kiekviena minutė, kai kancleris savo kabinete išlaiko Ch. Lambrecht, daro vis didesnę žalą šalies tarptautinei reputacijai, pridūrė S. Güler, gynybos specialistė iš Krikščionių demokratų sąjungos, didžiausios opozicinės partijos.

„Dabar kalbama ne apie išorinį ministro vaidmenį, o apie Vokietijos suvokimą Europoje ir pasaulyje. Kas gali į mus žiūrėti rimtai?“ – pirmadienio rytą rašė S. Güler.

„Šis vaizdo įrašas kalba pats už save. Kokia gėda, kokia klaida“, – rašė Bundestago narys Florianas Hahnas iš Krikščionių socialinės sąjungos (CSU).

Kaip jau buvo pranešta, pastaruoju metu Ch. Lambrecht vis dažniau kritikuojama dėl to, kad Bundesvero arsenaluose trūksta šaudmenų, artilerijos sviedinių ir raketų. O neseniai kilo skandalas, kai per Vokietijos ginkluotųjų pajėgų pratybas sugedo 18 pėstininkų kovos mašinų „Puma“.

Apie 17 mln. eurų kainuojanti „Puma“ yra brangiausia pasaulyje pėstininkų kovos mašina.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)