Anot J. Stoltenbergo, būtina įtikinti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kad jis nepasieks savo tikslo perimti Ukrainos kontrolę. Tuomet būtų įmanomas taikus derybinis sprendimas, kuris užtikrintų Ukrainos, kaip nepriklausomos demokratinės valstybės, gyvavimą. NATO vadovas kartu pabrėžė, kad pastarosios ukrainiečių atakos prieš karinius taikinius Rusijoje yra visiškai teisėtos. „Kiekviena šalis turi teisę gintis. Ukraina taip pat“, - akcentavo jis.

Vertinant Ukrainos atakas, esą reikia atsižvelgti į kontekstą. O jis apima masyvias rusų atakas prieš civilinę infrastruktūrą, kurių tikslas yra žiemą ukrainiečių civilius palikti be vandens, šildymo ir elektros.

Paklaustas, ar, jo nuomone, reikėtų aprūpinti Ukrainą vidutinio nuotolio raketomis, J. Stoltenbergas sakė, kad dėl specifinių sistemų vyksta nuolatinis dialogas tarp sąjungininkų ir su Ukraina. Jis taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad NATO sąjungininkės jau praeityje perdavė Ukrainai didelio nuotolio ginklų sistemas. Tarp jų yra „Himars“ raketų paleidimo sistemos, didelio nuotolio artilerija ir dronai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)