Suėmus ekonomiškai stipraus Santa Kruso regiono dešiniojo sparno gubernatorių Luisą Fernando Camacho, trečiadienį prasidėjo jo šalininkų ir saugumo pajėgų susirėmimai gatvėse.

„Prašoma taikyti atsargumo priemonę – prevencinį sulaikymą šešiems mėnesiams“, – žurnalistams sakė prokuroras Omaras Mejillonesas.

Jis taip pat paprašė, kad L. F. Camacho būtų laikomas didžiausio saugumo kalėjime Čončiokoro kaime La Pase.

Šiais metais L. F. Camacho vadovavo protestams, kurių metu buvo reikalaujama naujo gyventojų surašymo, kad būtų padidintas opozicijos tvirtovės atstovavimas nacionalinėje įstatymų leidžiamojoje valdžioje, ir didesnių galimybių gauti valstybės lėšų.

Surašymas yra planuojamas 2024 metais, tačiau protestuotojai nori, kad jis būtų surengtas kitąmet, kad Santa Kruso ekonomika ir gyventojų skaičius tinkamai atsispindėtų nacionalinėje teisėkūroje.

Protestuotojai blokavo kelius ir uždarė įmones, o Bolivija buvo sustabdžiusi kai kurių produktų eksportą, kad išvengtų maisto trūkumo.

L. F. Camacho buvo tiriamas dėl savo vaidmens streikuose ir smurtiniuose protestuose, kilusiuose po ginčijamo Evo Moraleso išrinkimo ketvirtajai prezidento kadencijai.

Netekęs kariškių paramos, E. Morales pasitraukė iš posto.

Vyriausybė trečiadienį paskelbė, kad L. F. Camacho buvo suimtas dėl kaltinimu terorizmu, susijusių su E. Moraleso išėjimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją