Okupantas pareiškė – jiems buvo nusispjauti, kad namuose yra civilių gyventojų. Apie tai pranešė tarptautinės savanorių bendruomenės „InformNapalm“ įkūrėjas, atvirųjų šaltinių žvalgybos (angl. OSINT) ekspertas Iraklis Komachidzė.

Įspėjimas: vaizdo įraše skamba necenzūrinė leksika

Buriatas patvirtino, kad okupantai šaudė Mariupolyje į kiekvieną namą, nes neva manė, kad juose gali būti „Azovstal“ gynėjų. Jo teigimu, į miestą įžengė daug Rusijos ginkluotųjų pajėgų batalionų – jie iš keršto šaudė į gyvenamųjų namų kvartalus.

„Absoliučiai visur chujar**o (rusiškas necenzūrinis žodis). Visiems buvo po**ui (rusiškas necenzūrinis žodis) (kad namuose buvo taikių gyventojų – red.). Tai vadinama šlovė Rusijai“, – pareiškė rusas karo nusikaltėlis.

I. Komachidzei pavyko nustatyti buriato tapatybę. Paaiškėjo, kad tai Buriatijos pilietis Igoris Norbojevas, gimęs 1988 m. vasario 3 d.

Jis baigė Rytų Sibiro universitetą Ulan Udėje, yra futbolo klubo „Manchester United“ gerbėjas, šiuo metu gyvena laikinai okupuotame Kryme. Turi paskyrą socialiniame tinklalapyje VK.

Manoma, kad okupantas atliko karinę tarnybą 7-oje kairinėje bazėje Gudautos mieste (okupuota Abchazija, Sakartvelas). Vėliau persikėlė į Krymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)