39-erių Adamas Foxas kartu su kitu 47-erių kaltinamuoju Barry Croftu rugpjūtį buvo nuteisti už ketinimą pagrobti demokratų gubernatorę ir rengimąsi 2020-ųjų sąmoksle panaudoti masinio naikinimo ginklus.

Jis ir dar keli nereguliarių karinių pajėgų nariai, įskaitant FTB informatorių, planavo išpuolį prieš G. Whitmer iš dalies kaip atsaką į jos vykdytą COVID-19 karantino politiką, bet taip pat, jų teigimu, siekė pradėti pilietinį karą.

Pasak Teisingumo departamento, sąmokslas buvo susijęs su G. Whitmer pagrobimu per jos atostogas iš kotedžo Elk Rapidso miestelyje Mičigano valstijoje, ir savadarbių bombų panaudojimu prieš apsaugos darbuotojus, kurie turėjo padėti jiems pabėgti.

A. Foxui grėsė laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė, tačiau jis buvo nuteistas kalėti 16 metų.

B. Croftas bus nuteistas trečiadienį.

„Šiandien paskelbtas nuosprendis atspindi tvirtą Teisingumo departamento įsipareigojimą apsaugoti mūsų išrinktus pareigūnus, teisėsaugos pareigūnus ir atsidavusius valstybės tarnautojus nuo nusikalstamų grasinimų ir smurto“, – sakoma generalinio prokuroro padėjėjo Matthew Olseno pranešime.

Šis nuosprendis paskelbtas praėjus 12 dienų po to, kai Mičigano valstijos teisme trims kitiems sąmoksle dalyvavusiems asmenims, kuriems buvo pateikti kaltinimai dėl vidaus terorizmo, buvo skirtos bausmės nuo septynerių iki dvylikos metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją