IS suintensyvino savo išpuolius po to, kai 2021-ųjų rugpjūtį Talibanas užgrobė Afganistano valdžią.

Šalies šiaurės rytų Badachšano provincijos policijos viršininkas Abdulhaqas Abu Omaras žuvo pirmadienį ryte, kai netoli jo būstinės sprogo automobilyje padėta bomba.

Talibano paskirtas Vidaus reikalų ministerijos atstovas Abdul Nafi Takoras sakė, kad per sprogimą žuvo dar du žmonės ir du buvo sužeisti.

Pasak jo, dėl šio incidento buvo suimti keturi įtariamieji.

Vėliau pirmadienį paskelbtame glaustame pareiškime IS nurodė, kad jie pastatė sprogmenų prikimštą automobilį ar kelio, kuriuo į darbą vyko policijos viršininkas, ir susprogdino transporto priemonę, kai jis buvo netoliese.

Anksčiau šį mėnesį ekstremistinė grupuotė prisiėmė atsakomybę už koordinuotą išpuolį prieš kinams priklausantį viešbutį Afganistano sostinėje Kabule, per kurį žuvo trys užpuolikai ir buvo sužeisti mažiausiai du svečiai, bandę pabėgti šokdami pro langą.

Dėl išpuolio prieš viešbutį „Kabul Longan Hotel“ centriniame Šahre Nau rajone Kinijos vyriausybė paragino savo piliečius išvykti iš Afganistano.

Afganistano Talibano valdantieji baiminasi, kad Pekino raginimas gali tapti kliūtimi užsienio investicijoms, reikalingoms jiems tikintis sustabdyti ekonominį šalies nuosmukį nuo tada, kai jie perėmė valdžią.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją