„Vengrijos premjero pareiškimai demonstruoja patologinę panieką Ukrainai ir ukrainiečių tautai, atremiančiai Rusijos agresiją, taip pat jo paties politinį neįžvalgumą. Juk Ukrainos pralaimėjimas kare, už kurį netiesiogiai pasisako V. Orbanas, sukeltų tiesioginį Rusijos agresijos pavojų Vengrijai ir vengrams“, - sakoma Ukrainos URM komentaruose.

„Vengrijos lyderiui vertėtų savęs paklausti, ar jis nori taikos. Jeigu atsakymas teigiamas, tai jis turėtų pasinaudoti savo glaudžiais ryšiais su Maskva, kad ši nutrauktų agresiją prieš Ukrainą ir išvestų savo kariuomenę“, - pažymi Ukrainos užsienio politikos žinyba.

Vengrijos leidinys „Magyar Nemzet“ cituoja V. Orbano žodžius, kad Rusijos karas prieš Ukrainą gali tęstis tol, kol JAV ir kitos sąjungininkės jai teiks pagalbą. Rusijos prezidento Vladimiro Putino draugu laikomas Vengrijos premjeras jau ne kartą skleidė šį naratyvą informacinėje erdvėje, kartu teigdamas, kad esą jis palaiko Ukrainą kaip suverenią valstybę.

„Mes remiame Ukrainą ir jai padedame, mes esame suinteresuoti, kad suvereni Ukraina išliktų ir kad Rusija nekeltų grėsmės Europos saugumui. Bet mes nesame suinteresuoti atsisakyti visų mūsų ekonominių santykių su Rusija“, - pareiškė V. Orbanas.

Jis vėl paragino nutraukti karo veiksmus ir sėsti prie derybų stalo su Rusija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)