„Mes čia giname savo žemę. Namie manęs laukia trys vaikai. Du dideli ir mažasis. Atsidūriau čia savo noru, nes noriu ginti savo šalį nuo priešų. Ir mes laimėsime. Šlovė Ukrainai ir šlovė herojams! Ir kartu su manimi čia esantys vyrai su tuo sutinka, mes niekada nepasiduosime. Dėkojame už pagalbą. Kuo daugiau pagalbos gausime, tuo lengviau laimėsime. Jaučiame, kad mums padeda visas pasaulis. Tai įkvepia kautis iki galo“, – kalbėjo 47 metų Ukrainos karys Mykola.

V. Zelenskis Vašingtone susitiko su JAV prezidentu Joe Bidenu ir paprašė jo užtikrinti, kad karinės paramos Ukrainai tiekimas nenutrūks ir 2023 metais, kai bus sunkiau tuo įtikinti Kongresą.

Amerika Kyjivui, kariaujančiam su Rusija, nuo karo pradžios jau suteikė maždaug 50 mlrd. dolerių paramą, o praėjusį trečiadienį oficialiai pažadėjo „Patriot“ raketų.

„Manau, kad tai padės. Kuo daugiau turėsime tų sunkiųjų žaisliukų, tuo greičiau pasibaigs tas karas. Dabar reikia, kad į karą įsitrauktų sunkioji technika. Nes kaip ten sakoma, šautuvas tik savigynai. Svarbiausią vaidmenį atlieka artilerija“, – sakė 35 metų Ukrainos karys Tarasas.

„Jeigu ne savanoriai, neturėtume to, ką turime dabar. Tas pats galioja ir mūsų užsienio partneriams, kurie mums labai daug padeda ginklais ir humanitarine pagalba“, – kalbėjo Ukrainos karys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją