Pastaruoju metu į Kiniją atvykę asmenys dar mažiausiai penkias dienas turėjo izoliuotis viešbučio kambaryje ir buvo griežtai stebimi. Vienu metu atvykus buvo privalomas net 21 dienos karantinas.

Ateityje keliaujantieji, Komisijos duomenimis, prieš skrydį į Kiniją tik turės pateikti neigiamą koronaviruso testą. Testų atvykus nebereikės. Palaipsniui ir kinams bus leista daugiau keliauti į užsienį. Per pandemiją vyriausybė kelionių į užsienį galimybes savo žmonėms buvo smarkiai apribojusi.

Kinija gruodžio 7-ąją po beveik trejus metus taikytų uždarymų, masinių testavimų ir kitų griežtų priemonių staiga paskelbė atsisakanti savo nulinio covido strategijos. Karantino naikinimas atvykstantiesiems yra dar vienas sušvelninimas. Argumentuojama, kad naujosios omikron atmainos nėra tokios pavojingos.

Atšaukus beveik visas priemones, virusas Kinijoje ėmė sparčiai plisti. Oficialiai nepatvirtintais vertinimais, vien tik per tris pirmąsias gruodžio savaites Kinijoje koronavirusu užsikrėtė 248 mln. žmonių arba 18 proc. populiacijos. Ligoninės perpildytos, o krematoriumai nebespėja kremuoti kūnų. Anot ekspertų, gali mirti šimtai tūkstančių žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją