Prie kultūros centro dislokuota policija ašarinėmis dujomis išvaikė protestuotojus, kurie bandė prasiveržti pro policijos kordoną, saugantį į įvykio vietą atvykusį vidaus reikalų ministrą Geraldą Darmaniną (Žeraldą Darmaneną), pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai.

Pasak jų, atsakydami į tai demonstrantai mėtė daiktus į policiją, padeginėjo šiukšliadėžes ir statė barikadas.

Protestuotojams mėtant plytas išdužo kelių toje teritorijoje stovėjusių automobilių ir policijos transporto priemonių langai.

Kai kurie demonstrantai skandavo šūkius, kuriais palaikė Kurdistano darbininkų partiją (PKK) – kurdų organizaciją, Ankaros, Europos Sąjungos ir kitų šalių įtrauktą į teroristinių organizacijų sąrašą.

„Kankiniai nemiršta“, – šaukė kai kurie.

Anksčiau keli demonstrantai bandė prasmukti pro policiją ir pasiekti kultūros centrą.

Kurdų bendruomenės centre „Centre Ahmet Kaya“ veikia labdaros organizacija, organizuojanti koncertus ir parodas bei siekianti integruoti Paryžiaus regiono kurdus.

Užpuolikas, į pensiją išėjęs traukinio mašinistas, „akivaizdžiai taikėsi į užsieniečius“, žurnalistams sakė G. Darmaninas, tačiau pridūrė, kad nėra tikrai aišku, kad vyras siekė nužudyti „konkrečiai kurdus“.

„Dar nežinome tikslių jo motyvų“, – pabrėžė ministras.

Paklaustas, ar kas nors iš penktadienio šaudynių aukų buvo susijęs su PKK, G. Darmaninas sakė, kad Prancūzijos saugumo tarnyboms tai nėra žinoma.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją