„Šiaurės Korėja paleido į Rytų jūrą neatpažintą balistinę raketą“, – pranešė Pietų Korėjos jungtinio štabo viršininkai, jie turėjo omenyje vandens telkinį, kitaip dar vadinamą Japonijos jūra.

Raketa paleista Šiaurės Korėjai jau metus atliekant precedento neturinčius ginklų bandymus, įskaitant pažangiausios tarpžemyninės balistinės raketos paleidimą prieš mėnesį.

Įtakinga Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno sesuo anksčiau šią savaitę taip pat tvirtino, kad Šiaurės Korėja sukūrė pažangias technologijas, leidžiančias šnipinėjimo palydovui fotografuoti iš kosmoso.

Jungtinės Valstijos ir Pietų Korėja jau ne vieną mėnesį įspėja, kad Pchenjanas rengiasi atlikti septintąjį branduolinį bandymą. Abi šalys antradienį surengė bendras oro pajėgų pratybas ir dislokavo Korėjos pusiasalyje strateginį JAV bombonešį B-52H, sakoma Pietų Korėjos jungtinio štabo viršininkų pranešime. Tolimojo nuotolio sunkusis bombonešis dalyvavo pratybose kartu su pažangiausiais JAV ir Pietų Korėjos reaktyviniais lėktuvais, įskaitant F-22 ir F-35 nesusekamus naikintuvus.

Penktadienio bandymas atliktas po kelių valandų, kai Baltieji rūmai pranešė, kad Pchenjanas pristatė ginklų Rusijos privačiai karinei bendrovei „Vagner“, kurią pavadino viena iš žaidėjų, besivaržančių dėl valdžios Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją