44 metų buvusi televizijos laidų vedėja E. Kaili buvo suimta anksčiau šį mėnesį, kai Belgijos policija surengė keletą reidų su Europos Parlamentu susijusių veikėjų namuose ir biuruose, kur paėmė mažiausiai 1,5 mln. eurų grynaisiais.

Ji tvirtino esanti nekalta ir per posėdį dėl suėmimo prašė ją paleisti į laisvę taikant elektroninį stebėjimą. Šis prašymas buvo atmestas.

Jos advokatas Andrė Risopulas naujienų agentūrai AFP teigė, kad E. Kaili neketina skųsti šio sprendimo, o tai reiškia, kad ji liks suimta dar bent mėnesį, kol bus atliekamas tyrimas.

Prieš teismui priimant sprendimą A. Risopulas žurnalistams sakė, kad jo klientė „aktyviai bendradarbiauja“ su Belgijos federalinio prokuroro tyrimu.

Jis taip pat sakė paprašęs, kad ji būtų paleista ir kad jai būtų taikomas elektroninis stebėjimas.

E. Kaili po policijos reidų šį mėnesį buvo pašalinta iš Europos Parlamento pirmininkės pavaduotojos pareigų ir tapo pagrindiniu korupcijos bylos veidu.

Kataras neigia bet kokius įtarimus, tačiau Belgijos tyrėjai jį kaltina kyšiais siekiant pagerinti savo tarptautinį įvaizdį ir daryti įtaką Europos Sąjungos politikai.

Kataras taip pat įspėjo, kad tolesnis jo tapatinimas su šiuo skandalu gali neigiamai paveikti ryšius ir jo gamtinių dujų tiekimą į ES.

Kitas E. Kaili advokatas Michalis Dimitrakopulas trečiadienį žurnalistams teigė, kad ji jaučiasi apgailėtinai, „labai prislėgta“ ir išduota savo partnerio Francesco Giorgi , kuris taip pat buvo suimtas ir apkaltintas.

Europarlamentarė buvo suimta gruodžio 9 dieną kai Belgijos policija per kratas keliais adresais rado 1,5 mln. eurų grynųjų. Netrukus jai buvo pareikšti kaltinimai ir nuo to laiko ji yra suimta.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją