Gruodžio 20 d. V. Zelenskis netikėtai aplankė karius, tarnaujančius karščiausiame fronto linijos taške, ir įteikė apdovanojimų.

Savo ruožtu, V. Putinas surengė aukštesniųjų valdininkų apdovanojimų ceremoniją, kurios metu pasidžiaugė Rusijos okupacijos vaisiais ir apdovanojo Kremliaus valdininkus, pavyzdžiui, okupuotų Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporižios sričių vadovus, propagandistę, RT vyriausiąją redaktorę Margaritą Simonian, Rusijos karo tinklaraštininką Semioną Pegovą ir kitus valstybės pareigūnus.

ISW anksčiau skelbė, kad V. Putinas padidino pastangas sustabdyti nuolatinę kritiką, kurios sulaukia tiek jis, tiek Rusijos gynybos ministerija, ir nusprendė viešai demonstruoti įvairius veiksmus, skirtus Rusijos karinei operacijai Ukrainoje pagerinti.

Ši apdovanojimų ceremonija dar kartą parodo V. Putino norą save pateikti kaip aktyvų lyderį karo metu.

Greičiausiai jis siekia išvengti atsakomybės už Rusijos karines nesėkmes Ukrainoje išlaikydamas teigiamą įvaizdį ir versdamas kaltę kitiems.

V. Putino sprendimas apdovanoti savo aplinkos žmones, kurie net nebuvo paėmę ginklo į rankas, palyginti su V. Zelenskio apsilankymu Bachmute, privertė kai kuriuos Rusijos nacionalistus išsakyti kritiką. Rusijos valdžios kritiku tapęs buvęs separatistinių pajėgų vadas Igoris Girkinas pažymėjo, kad V. Putinas apdovanoja „savo didvyrius Kremliuje“, bet ne Rusijos ir trečiųjų šalių karius, kovojančius fronte.

Kiti karo tinklaraštininkai spėliojo, jog Kremlius galbūt slapta priėmė politinį sprendimą laikinai nutraukti ugnį, kad V. Zelenskis galėtų vaikštinėti po Bachmutą.

Dar vienas karo tinklaraštininkas pakartojo, kad V. Putinas taip ir neapsilankė okupuotose teritorijose, ir pareiškė, jog Rusijos pajėgoms nepavyks laiku surengti veiksmingos tiksliosios atakos prieš V. Zelenskį.

Ukrainos prezidento vizitas į Bachmutą užtemdė V. Putino pastangas sustiprinti savo, kaip vyriausiojo kariuomenės vado vykstant karui, reputaciją, o jo informacinė operacija patyrė fiasko – iš jos šaiposi net kai kurie karui Ukrainoje pritariantys rusai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)