Po staigaus Kinijos vyriausybės sprendimo panaikinti ilgus metus trukusius uždarymus, karantinus ir masinį testavimą, šalies ligoninės susiduria su sunkumais, vaistinių lentynos nušluotos, krematoriumai perpildyti.

Nuo tada, kai buvo priimtas sprendimas panaikinti nulinio COVID politiką, Kinijoje užfiksuotos iš viso septynios mirtys, visos Pekine, tačiau trečiadienį vienas mirties atvejis buvo išbrauktas iš oficialių sąrašų. Tai padaryta vyriausybei paskelbus, kad į mirčių nuo COVID statistiką bus įtraukiami tik tie atvejai, kai pacientai tiesiogiai mirė nuo viruso sukelto kvėpavimo nepakankamumo. Anksčiau žmonės, mirę nuo ligų būdami užsikrėtę virusu, buvo laikomi mirę nuo COVID. Toks su COVID susijusių mirčių registravimo būdas lemia didžiulį mirtingumą kitose šalyse.

„Šiuo metu užsikrėtus omikron atmainos virusu daugiausia mirštama nuo kitų ligų“, – antradienį per Nacionalinės sveikatos komisijos spaudos konferenciją sakė Pekino universiteto ligoninės atstovas. Jis pridūrė, kad „seni žmonės turi kitų pagrindinių ligų, tik labai nedaugelis miršta tiesiogiai nuo kvėpavimo nepakankamumo, sukelto COVID infekcijos“.

Trečiadienį šalyje užregistruoti 3 049 nauji užsikrėtimo COVID atvejai ir nulis naujų mirčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją